Mijn zussen en ik

Ik was vandaag met mijn ma naar mijn tante José geweest om haar te helpen met het inrichten van haar nieuwe huis. Mijn tante is een jonger zusje van mijn ma. Ze had in Zeeland gewoond en gewerkt en keerde nu terug naar Noord-Groningen. Amper een half uur rijden van ons, dus logisch dat we haar gingen helpen.
Dat helpen duurde vandaag niet zo heel erg lang, want om 2 uur in de middag ontving ze een telefoon van haar nieuwe werkgever, of ze even langs kon komen om haar spullen in ontvangst te nemen en alle inloggegevens en zo in te regelen.
Ze excuseerde zich aan ons, dat ze weg moest net nu we zo lekker bezig waren. Wij begrepen het wel en een nieuwe afspraak om verder te gaan was al snel gemaakt. Nadat we afscheid hadden genomen reden we op huis aan.

Vlak voordat we thuis kwamen zag mijn moeder de auto van onze buurvrouw staan en zei tegen mij dat ze me thuis zou afzetten en dan terug zou rijden omdat ze wat dingen met de buurvrouw wilde bespreken. Ze zou met het eten weer thuis zijn

Thuis afgezet wilde ik me eerst even opfrissen. Ik dacht er eerst aan om even snel onder de douche te springen, maar door het mooie weer lokte het meertje veel meer. Ik kleedde me snel om in mijn zwembroek en liep via het poortje de achtertuin in om via daar richting ons meertje te lopen.

Het eerste dat ik zag waren mijn beide zussen, die met een rood verhit hoofd in bikini op hun zonnebedden lagen te zonnen. Wat ik natuurlijk (nog) niet wist, was wat er net nog had plaats gevonden tussen de beide meiden.
Ik begroette mijn zussen en riep terwijl ik doorliep:

“Hey dames. Ik ga even zwemmen. En aan jullie rode kopjes te zien kunnen jullie ook wel een opfrisser gebruiken.”

Author: Samantha Rone